Poliisilta tyrmäävä kysymys suomalaisnuorten vanhemmille: ”Hyppiikö lapsesi rekan eteen?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkon välityksellä ympäri maailmaa leviää ajoittain myös ikäviä ilmiöitä, joita erityisesti ulkoisille vaikutteille alttiit nuoret kopioivat ja levittävät edelleen. Nyt eräästä netti-ilmiöstä on muodostunut Suomessa hyvin vakava ilmiö, jossa kuolemantapaus on vain ajan kysymys, jos toiminta ei lopu.

Lounais-Suomen poliisi julkaisi eilen verkkosivuillaan kysymyksen, joka oli osoitettu suomalaisnuorten vanhemmille: ”Hyppiikö Sinun lapsesi rekan eteen?”. Viranomaiset paljastivat saaneensa alkuvuoden aikana useita valvontapyyntöjä, joissa on ilmoitettu nuorten makaavan tiellä ja pakenevan vasta viime hetkellä rekan edestä.

– Tie on suosittu moponuorison temppuilupaikka. Nyttemmin uutena ilmiönä on noussut esiin myös tiellä makaaminen ja viime hetkellä tiensivuun loikkiminen. Kymmenien tonnien painoisen yhdistelmäajoneuvon ohjaamoista on rajallinen näkyvyys, eivätkä ne pysähdy heti, poliisi kertoo.

– Parhaassa tapauksessa poliisi tavoittaa mopotemppuilijan tai tiellä makaavan nuoren, kantaa tämän kotiinsa, ja kertaa elämän perusasiaoita tälle ja tämän vanhemmille. Surkeimmassa tapauksessa poliisin ikävänä tehtävänä on viedä nuoren kotiin mahdollisimman murheellinen viesti.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan jälkikasvunsa kanssa ja ottamaan ajoissa selvää onko omilla nuorilla taipumusta tällaisiin edesottamuksiin.