Saksanpaimenkoira raateli murtovarkaan – asunnon seinät veren peitossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kantautuu ajoittain tietoja tapauksista, joissa rikolliset ovat saaneet ansionsa mukaan. Joskus ryöstön uhrit ovatkin antaneet ryöstäjille selkäsaunan ja joskus perheen yksin kotona ollut koira on ajanut murtovarkaat tiehensä. Tällä kertaa murtovaras sai kuitenkin hieman enemmän.

Yhdysvaltojen Virginian osavaltiossa Richmondissa asuva Tristan Murrin oli perheineen poissa kotoa, kun saksanpaimenkoira Oden oli jäänyt yksin vahtimaan taloa. Jostain syystä murtovaras valitsi juuri kyseisen kodin kohteekseen, ja sai pian huomata sen olleen lähes kohtalokas virhe. Tapahtumat tosin paljastuivat vasta myöhemmin.

Murrinin perheen palatessa takaisin kotiinsa torstaina illalla he huomasivat järkytyksekseen, että asunnon seinät olivat yltä päältä veritahrojen peitossa. Koira oli innokkaasti ovella vastassa, joten veri ei näyttänyt olevan peräisin siitä. Pian selvisi, että talossa oli käynyt murtovaras, jolle Oden oli antanut elämänsä opetuksen.

Verijälkiä löytyi lopulta kahdesta eri kerroksesta, joiden välillä murtovaras oli yrittänyt paeta koiraa. Rikollinen oli päässyt pakenemaan koiran hampaista ennen kuin muu perhe saapui, eikä hän ollut saanut lainkaan saalista. Alueella oli tehty aiemmin useita murtoja.