Siniset kulkukoirat ihmetyttävät – olivat uineet saastuneessa joessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Intian Navi Mumbaissa on saattanut törmätä viime päivinä erikoisen värisiin koiriin. Kaupungin kaduilla on tehty havaintoja kulkukoirista, joiden turkki on kirkkaan sininen.

Turkin oudon värityksen uskotaan johtuvan paikallisesta Kasadi-joesta. Kulkueläimet uivat usein sen saastuneessa vedessä viilentymässä ja etsimässä ruokaa. Joen lähettyvillä on Hindustan Times -lehden mukaan yli tuhat lääke-, ruoka- ja elektroniikka-alan tehdasta.

Eläinten turkkien epäillään värjäytyneen Kasadin veteen päätyneiden väriaineiden ansiosta. Paikallinen eläinsuojelujärjestö on löytänyt kaduilta ainakin viisi siniseksi värjäytynyttä koiraa.

Kasadin vesi on erittäin saastunutta, vaikka paikalliset ympäristöjärjestöt ovat vuosien ajan yrittäneet saada tehtaita hillitsemään päästöjen määrää. Joen veden saastumistason on mitattu ylittävän turvallisen määrän rajan jopa 13-kertaisesti.