KRP pyytää kuvia ja videoita Turun terrori-iskusta WhatsAppissa – keskustassa tänään mittava poliisioperaatio

Ohhoh! · Stara.fi

Suomen poliisi toimi ensiluokkaisen nopeasti, kun Turussa tehtiin perjantaina iltapäivällä Suomen historian ensimmäinen terrori-isku. Ajankuvan mukaisesti viranomaiset ovat nyt valjastaneet tutkijoiden käyttöön myös sosiaalisen median.

Monet silminnäkijät kuvasivat tapahtumia matkapuhelimillaan, ja nämä materiaalit voivat olla merkittäviä esitutkinnan kannalta. Keskusrikospoliisi onkin nyt kansalaisten pyynnöstä avannut WhatsApp-sovelluksessa numeron, johon Turun perjantain tapahtumien silminnäkijät voivat lähettää tapahtumista ottamiaan kuvia ja videoita. Keskusrikospoliisi pyytää mahdollisuuksien mukaan toimittamaan videot ja kuvat nimenomaan sovelluksen kautta. WhatsAppin numero on 046 534 2316.

Tänään sunnuntaina kaupungin keskustassa on käynnissä poikkeuksellisen mittava poliisioperaatio, jossa viranomaiset rekonstruoivat perjantain tapahtumia osana tapauksen esitutkintaa. Kansalaisten ei tule siis huolestua poliisien suuresta määrästä keskustassa. Poliisi on ilmoittanut ohjaavansa liikennettä.

Poliisi tiedottaa tutkimusten tilanteesta tänään kello 14.00.