Maailman eniten 2017 kasvaneet lomakohteet – listaykköstä ei ole uskoa todeksi

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kesä on ollut tänä vuonna historiallisen surkea, sillä vastaavaa saa hakea yli 20 vuoden takaa. Suomalaiset ovat siis lomailleet kuluneena kesänä poikkeuksellisen paljon ulkomailla. Nyt Yhdistyneiden kansakuntien turismijärjestö UNWTO on listannut matkailun vuoden suurimmat kasvajat.

Järjestön mukaan matkailijavirrat ovat tällä hetkellä suurimpia kuin koskaan aiemmin. Vuoden ensimmäisen kuukauden aikana maailmassa oli arviolta 369 miljoonaa toisessa maassa yöpynyttä turistia. Määrä on 21 miljoonaa enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Vuoden 2017 suurimmat kasvajat turismin saralla eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan varsinkin listaykkönen on todellinen yllätys.

Turismin suurin nousija on nimittäin Palestiina, jonka matkailijamäärä kasvoi vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana 57,8 prosenttia. Viime vuonna heitä oli 400.000, joten kovin suurista massoista ei vielä puhuta. Kävijämäärää lienee osaltaan nostanut taiteilija Banksyn Palestiinaan aivan Israelin miehitysalueen rajalle perustama The Walled Of Hotel.

Toisena listalla on tänä vuonna Egypti, jossa kasvua on ollut viime vuoteen verrattuna 51 prosenttia. Terrori-iskut ovat aiheuttaneet viime vuosina vakavaa vahinkoa Egyptin matkailulle.

Kolmantena listalla on Tyynellä valtamerellä sijaitseva Pohjois-Mariaanit, jossa kasvua on tänä vuonna ollut 37,3 prosenttia. Neljäntenä on Islanti 34,9 prosentin ja Tunisia 32,5 prosentin kasvuluvuillaan. Kymmenen kasvavimman turistimaan joukossa ovat lisäksi Vietnam, Uruguay, Nicaragua, Mongolia ja Israel.