Kahvilan uutuusmuki paljastaa juomien sokerimäärän

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni on voinut nähdä toisinaan kuvia, joissa havainnollistetaan suosittujen virvoitusjuomien ja makeisten sokerimäärää tuotteiden viereen aseteltujen sokeripalojen avulla. Nyt Panera Bread -kahvila on päättänyt toimia edelläkävijänä rehellisyydessä kuluttajia kohtaan ja esitellä muovimukiensa kyljessä eri juomien sisältämän sokerimäärän.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimiva kahvila- ja leipomoketju Panera Bread on alkanut tarjoilemaan kylmiä juomia muovimukeista, joiden kyljessä nähdään eri juomien sisältämä sokerimäärä. Sokerimäärä on kerrottu grammojen sijaan teelusikallisina, jolloin asiakkaan on helpompi hahmottaa millainen määrä on oikeasti kyseessä.

Mukin reunasta nähdään miten vähän Panera Breadin omissa juomissa ja teesekoituksissa on sokeria verrattuna suosittuihin virvoitusjuomiin. Esimerkiksi tavanomaisissa lasillisessa kolajuomaa on sokeria huimat 17,25 teelusikallista. Tällainen muki voisi olla tarpeellinen myös muissa kahviloissa.