Parta vähentää ihosyövän riskiä – suojaa miehiä UV-säteiltä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miesten tuuheat parrat ja seksikkäät sänget ovat olleet jo jonkin aikaa muodikkaita. Tyylikkyyden lisäksi niistä on miehille myös terveydellistä hyötyä. Uuden tutkimuksen mukaan ihossa olevat karvat vähentävät miehillä ihosyövän riskiä.

Daily Mail -sivusto kertoo Australiassa tehdystä tutkimuksesta, jossa saatiin selville, että parta vähentää miehillä ihosyövän riskiä. Partakarvat estävät haitallisista auringon UV-säteistä jopa 95 prosenttia pääsemästä ihoon saakka. Parran peittävyyden vuoksi siitä onkin niin suuri terveydellinen hyöty.

Tutkimusta johtanut professori Alfio Parisi kommentoi, että parta ei ole iholle niin hyvä ja varma suoja kuin aurinkorasva, mutta se estää kuitenkin huomattavan määrän säteitä pääsemästä sen läpi. Hyvän aurinkosuojan lisäksi parran on huomattu herättävän naisten kiinnostuksen, mikä on jälleen miehille yksi syy lisää kasvattaa itselleen parta.