Tutkimus todisti: Naiset siivoavat enemmän kuin miehet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Puhdistusvälineitä valmistava saksalaisyritys Kärcher on toteuttanut tutkimuksen liittyen perheiden siivousjärjestelyihin. Kyselyn mukaan pariskuntien miehet ovat herkempiä valittamaan kodin sotkuisuudesta, mutta tekevät kuitenkin vähemmän kotitöitä naisiin verrattuna.

Perheissä jaetaan yleensä tasapuolisesti lasten harrastuksiin kuljettaminen, televisiosta katsottavat ohjelmat ja vastaleivottu omenapiirakka. Kotityöt jäävät kuitenkin todella monessa perheessä pääosin naisen vastuulle. Mies puolestaan hoitaa perinteisen ajattelutavan mukaan enemmän remontoitia ja korjaamista vaativia töitä.

Kärcher kysyi Amerikassa asuvilta asiakkailtaan, kuinka heidän perheessään suhtaudutaan siivoamiseen. Vastausten perusteella naiset siivoavat keskimäärin noin tunnin enemmän viikoittain kuin miehet. Naiset siivoavat noin 3 tuntia ja 57 minuuttia viikossa, kun miehet kuluttavat samaan toimeen aikaa 2 tuntia ja 41 minuuttia.

Samassa kyselyssä tuli ilmi, että 74 prosenttia miehistä pitää kodin hyvää hygieniaa erittäin tärkeänä asiana. Naisista samaa mieltä oli vain 64 prosenttia. Kyselyyn vastasi yhteensä 6.075 ihmistä.