Wu-Tang Clanin superharvinainen levy eBayssä: ”Myydään musiikkia arvostavalle”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarinen hiphopryhmä Wu-Tang Clan nauhoitti muutama vuosi sitten levyn, josta julkaistiin ainoastaan yksi fyysinen kappale. Once Upon a Time in Shaolin -albumin osti Turing Pharmaceuticals -yhtiön toimitusjohtaja Martin Shkreli. Nyt albumi on myynnissä.

– Päätin hankkia tämän albumin lahjana Wu-Tang Clanille heidän valtavan musiikkituotantonsa kunniaksi. Olen kuitenkin saanut yhdeltä bändin jäseneltä (vähiten älykkäältä) vastenmielistä palautetta, eikä maailma ole ymmärtänyt sijoitustani musiikkiin ja sen arvoon. Olen utelias näkemään, arvostaako kukaan maailmassa musiikkia yhtä paljon kuin minä, Martin Shkreli kirjoittaa eBayn myynti-ilmoituksessa.

Hän pidättää oikeuden peruuttaa myymisen ja on jopa valmis rikkomaan albumin turhautumisensa takia. Hän aikoo antaa puolet myyntivoitoista lääketieteellistä tutkimusta varten, eikä raha tai sen tekeminen ole hänen pääasiansa levyn myymisessä. Martin Shkreli nousi taannoin otsikoihin ostettuaan AIDS-hoidossa käytetyn lääkkeen patentin, ja nosti sen hintaa kkertaheitolla 5.000 prosentilla. Shkreli nousi silmänräpäyksessä yhdeksi internetin vihatuimmista miehistä.

eBay