Pikaruokaravintolan lähellä asuminen vaikuttaa lapsiin

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pikaruokaravintoloiden ruoat eivät ole terveellisiä, mikä on usemmille ihmisille täysin tiedossa oleva fakta. Silti hampurilaisten, ranskalaisten ja pizzojen houkutus on välillä niin suuri, että niitä ei pysty vastustamaan. Vastustamisesta tekee ainakin entistä vaikeampaa se jos ravintolat ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Daily Mail -sivusto kertoo Englannissa tehdystä tutkimuksesta, jonka myötä saatiin selville, että pikaruokaravintoloiden sijainti vaikuttaa merkittävästi lasten terveyteen. Tutkijat huomasivat, että alle kilometrin päässä pikaruokaravintolasta asuvat lapset olivat suurella todennäköisyydellä ylipainoisia.

Tutkimuksesta selvisi, että lapsiperheiden kodin ympäristö vaikutti siihen mikä lapsen rasvaprosentti tuli olemaan. Tutkimuksessa tarkasteltiin 1.500 alakouluikäisen lapsen terveyttä ja heidän kotinsa sijaintia suhteessa pikaruokaravintoloiden sijaintiin. Mitä lähempänä lapset asuivat pikaruokaravintolaa sitä enemmän he keräsivät ylipainoa kuuden vuoden aikana viisivuotiaista 11-vuotiaiksi saakka.