Jojo-dieettaaminen on haitallista – aiheuttaa terveysongelmia

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet julkkistähdet ovat tunnettuja huimasta painon vaihtelusta. Christina Aguilera ja Lady Gaga voivat olla yhdessä kuvassa kokoa 42 ja taas puolen vuoden kuluttua toisessa kokoa 34. Tällainen yli kymmenen kilon painon vaihtelu on terveydelle haitallista.

Niin kutsutun jojo-dieettaamisen riskejä ovat lisääntynyt näläntunnetta aiheuttavan hormonin tuotanto, kasvanut kohdunkaulan syövän riski ja häiriintynyt aineenvaihdunta. Nyt Amerikan Heart Associaton on tehnyt tutkimuksen, jossa on huomattu merkittävien painon muutosten aiheuttavan myös sydämelle ongelmia.

Säätiön suorittamassa tutkimuksessa seurattiin 4.630 henkilön terveyttä 25 vuoden ajan. Tutkimuksen perusteella saatiin Daily Mail -sivuston mukaan selville, että ihmiset, joiden paino oli kokenut huomattavia muutoksia, kärsivät korkeasta verenpaineesta. Jojo-dieettaaminen kasvattaa siis sydänkohtausten ja -sairausten riskiä huomattavasti.