Huippuharvinainen näky! Valkoiset kirahvit ensi kertaa videolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kenian Ishaqbini Hirolan suojelualueella on ikuistettu videolle ainutlaatuinen näky. Alueella nähtiin kaksi harvinaista, lähes kokonaan valkoista kirahvia.

Kirahveilla on todennäköisesti leukismina tunnettu geneettinen poikkeama. Sen seurauksena eläinten värityksestä puuttuu joko osittain tai kokonaan tumma pigmentti. Toisin kuin albinismin tapauksessa, eivät silmät ole leukismissa punaiset.

Valkoinen kirahviemo ja sen poikanen nähtiin Hirola Conservation Programme -suojeluohjelman mukaan ensi kertaa kesäkuussa. Nyt videolle kuvattu havainto on vasta kolmas laatuaan kyseisistä eläimistä.

– Eläimet olivat aivan lähellämme ja erittäin rauhallisia. Läsnäolomme ei vaikuttanut häiritsevän niitä. Kirahviemo käveli edestakaisin edessämme ja viestitti poikastaan pysymään pensaiden takana, Hirola Conservation Programmen blogissa kuvailtiin.