Maailman korkein hiekkalinna on tässä – nousee yli 16 metrin korkeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksassa on päästy ihmettelemään valtavaa hiekkalinnaa, jonka rakentamiseen kului tuhansien tonnien edestä hiekkaa. Kokonaan hiekasta tehty rakennelma kohoaa lähes 16,7 metrin korkeuteen.

Hiekkalinnan rakensi saksalainen matkatoimisto Schauinsland-Reisen GmbH Duisburgin kaupungissa. Sen tarkoituksena oli luoda kapunkiin juhlapäivän henkeä. Hiekkalinnan seinämistä voidaan erottaa erilaisia turistinähtävyyksiä, kuten Ateenan Akropoliksen ja Pisan kaltevan tornin.

Kuukauden ajan valmistuneeseen linnaan kului hiekkaa yhteensä 3 500 tonnia. Paikalla vieraillut Guinnessin ennätysten kirjan edustaja totesi rakennelman olevan kaikkien aikojen korkein hiekkalinna. Aikaisempi ennätys kuului Intian Purin rannalla sijainneelle 14,8 metriä korkealle linnalle.