Vauhtia ja vaarallisia tilanteita – Sirkus Finlandian esitys huipentuu hurjapäihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pääkaupunkiseudulla parhaillaan kiertävä Sirkus Finlandia juhlii 100-vuotiasta Suomea esittelemällä näytöksissään vastavalmistuneita suomalaisia sirkustaiteilijoita. Lavalle astelee kolme suomalaista talenttia, trapetsitaiteilija Ada Forsberg, jalkajonglööraaja Pipsa Ilpala ja huimapää Victor Huusko. Tästäkin huolimatta karavaanin mukana kulkee väkeä 18 eri maasta.

Viime vuonna 40 vuotta täyttänyt Sirkus Finlandia on pystyttänyt telttansa kesän aikana kymmenille eri paikkakunnille. Tunnelmallisella estradilla esiinnytään myöhäiselle syksylle saakka, joten sirkusväen työrupeama kestää yhteensä seitsemän kuukautta. Yksi näytös kestää muutaman tunnin.

Sirkus on pitänyt pintansa suosittuna ja koko perhettä palvelevana kulttuurikokemuksena. Tänä vuonna Sirkus Finlandia tarjoilee paljon akrobaattisia esityksiä sekä suomalaisilta että mongolialaisilta esiintyjiltä. Esitysten välissä yleisöä viihdyttää amerikkalainen pelle, Michelle Musser, joka on kaukana kauhuelokuvien karmivista hahmoista. Sirkus Finlandian pelle on hupsu neitokainen, joka roiskuttaa vettä yleisön päälle ja pyörittää taidokkaasti lannevanteita.

Yksi Sirkus Finlandian vakioesiintyjistä on Sirkus Finlandia Big Band. Livemusiikista vastaava yhtye ansaitsee kunniamaininnan, sillä musisointi on ollut äärimmäisen mukaansatempaavaa vuodesta toiseen. Vaikka muuten Finlandian ohjelmatarjonta jää hieman vaisuksi viime vuoteen verrattuna, kunnostautuu talon pumppu yhtä tasokkaasti kuin aina ennenkin.

Sirkus Finlandian vuoden 2017 jännittävin, näyttävin ja hurjin ohjelmanumero on brasilialaisen Dioriosin surmanajotemppu. Moottoripyöräilijät pärisyttävät pienen rautakuulan sisällä, eivätkä edes katsojien silmät meinaa pysyä tahdissa mukana. Eläinnumeroita odottaville mainittakoon, että afgaanivinttikoirien kanssa esiintyvät laamat ovat hämmästyttävän taitavia ja kuuliaisia kouluttajansa Joulia Tchakanovan ohjailemana. Tänä vuonna ohjelman juontaa esiintyjänä itsekin aikoinaan ollut Sebastian, kun sirkustirehtööri Calle Junior pitää välivuoden esiintymisessä.

Sirkus Finlandia
Sirkus Finlandia
Sirkus Finlandia
Sirkus Finlandia