Tietoturvayhtiö paljasti: Näiden julkkisten googlaaminen riskialtista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Craig David, Liam Payne ja Ed Sheeran ovat tähtiä, joita ei todennäköisesti tulisi mieleen kuvailla vaarallisiksi. Heidän nimiensä googlaaminen saattaa kuitenkin olla tietoturvayhtiö McAfeen mukaan monia muita tähtiä riskialttiimpaa.

McAfee on jälleen paljastanut ne tähdet, joiden nimillä ihmisiä yleisimmin houkutellaan haittaohjelmia levittäville sivuille. Listan ensimmäisellä sijalla on jokseenkin yllättäen poptähti Craig David. Viisi muuta vaarallisinta nimeä olivat Emeli Sande, Liam Payne, Adele ja Ed Sheeran.

– Uusimpien albumien, videoiden ja elokuvien saatavuus heti on houkutteleva tarjous, McAfeen Nick Viney kuvaili BBC-uutissivustolle.

– Kuluttajien täytyy kuitenkin tietää tietoturvariskit, jotka piilevät klikkaamalla viimeisimpiä julkkiksiin liittyvää sisältöä lupaavia linkkejä. Etenkin silloin, kun ne tarjoavat ilmaista sisältöä, mies jatkoi.

Viney kehottaa kuluttajia arvioimaan kahdesti, mitä hakukoneissa vastaan tulevia linkkejä he klikaavat. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka helposti artistien nimillä ja lauseilla kuten ”ilmainen MP3” tehdyt haut johtivat riskialttiille sivuille. Yksi kymmenestä ilmaista Craig David -sisältöä luvanneesta hakukonetulosta veivät haittasivustoille.