Haluatko nähdä parempia yöunia? Liikunta auttaa

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liikunta ja uni kulkevat käsi kädessä. Säännöllinen liikkuminen parantaa yöunien laatua, ja yöllä saatu lepo on jaksamisen ja palautumisen näkökulmasta todella tärkeää. Nyt on huomattu, että liikunta vaikuttaa yöunen laadun lisäksi myös uniin, joita nukkuva henkilö näkee.

Elite Daily -sivuston mukaan säännöllistä liikuntaa harrastavat ihmiset näkevät parhaita, yksityiskohtaisempia ja todemman tuntuisia unia. Kevyttä liikuntaa kannattaa harrastaa iltapäivällä ja alkuillasta, ja kuntoilu tulisi lopettaa vähintään tunti ennen nukkumaanmenoaikaa parhaiden ja yksityiskohtaisempien unien saamiseksi.

Varsinkin aerobinen liikunta, riittävä lepo ja unien näkeminen levon aikana liittyvät kaikki toisiinsa. Säännöllisen liikunnan avulla ihminen pääsee helpommin syvään uneen. Mitä säännöllisempää liikunta on sitä paremmin henkilö nukkuu ja sitä enemmän hän myös näkee unia REM-vaiheen aikana. Tämä kaava vaikuttaa myös siihen, että henkilöstä tulee luovempi ja energisempi myös hereillä.