Kolmipyörä tuunattiin paineistetulla vesisäiliöllä: 0-100 km/h alle sekunnissa!

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalainen Francois Gissy valmistaa erilaisia kulkuneuvoja, jotka kykenevät valtaviin nopeuksiin lyhyessä ajassa. Miehen tuorein keksintö on vesivoimalla toimiva turbo-kolmipyörä.

Kolmipyörän moottorina toimii paineistettu 132 litran vesisäiliö. Sen ansiosta menopeli pystyy kiihdyttämään sadan kilometrin tuntivauhtiin vain hieman yli puolessa sekunnissa.

Gissyn esittelee keksintöään Ranskan Circuti Paul Ricard -radalla kuvatulla tuoreella Youtube-videolla. Ajoneuvo saavuttaa parhaimmillaan jopa 261 kilometrin tuntinopeuden. Ei siis huono tulos pyörältä, jonka polttoaineena toimii tässä tapauksessa pelkkä sadevesi.

Francois Gissy kuvailee keksintöään Popular Mechanics -sivustolle turvalliseksi ja mukavaksi verrattuna edelliseen rakettipyöräänsä. Edellinen menopeli saavutti jopa 333 kilometrin tuntivauhdun alle viidessä sekunnissa.