Saara Aalto on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017

Viihdeuutiset · Stara.fi

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Saara Aallon Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2017. Valinta julkistettiin hetki sitten Helsingissä Sokos Hotel Vaakunan Kaarre-tilausravintolassa. Palkinnon jakoi Kaj Kunnas, joka oli viime vuoden Vuoden Positiivisin Suomalainen.

Raati vaikuttui Saara Aallon valoisasta persoonasta, sitkeydestä ja rohkeudesta kulkea omaa tietään kohti unelmiaan. Raati nosti esiin valinnassaan erityisesti sen, kuinka Saara Aalto on tehnyt päämäärätietoisesti ja pitkäjänteisesti töitä haasteellisella alalla, jolla menestyminen on vaikeaa. Aalto on osoittanut erityistä tahdonvoimaa ja sisua tavoitteidensa saavuttamisessa ja toimii esimerkkinä muille suomalaisille siitä, kuinka omien haaveidensa eteen voi ja pitää tehdä töitä.

Saara Aalto on suomalainen laulaja, joka on luonut uraansa jo yli kymmenen vuoden ajan. Suomalaisille Aalto tuli tutuksi vuonna 2007 Talent -laulukilpailusta. Tämän jälkeen Aaltoa saatiin kuulla myös esimerkiksi Euroviisukarsinnoissa, The Voice of Finlandissa ja Uuden Musiikin kilpailussa. Kansainvälisesti Aallon persoona ja ääni sai huomiota viime vuonna, kun hän osallistui Iso-Britannian X Factoriin sijoittuen kilpailussa upeasti toiseksi. Aalto on levyttänyt sekä suomeksi että kiinaksi, ja uransa aikana hän on esiintynyt ahkerasti suurillakin areenoilla.

Elämäntyöpalkinto balettitanssija Minna Tervamäelle

Positiivisuuden elämäntyöpalkinto 2017 myönnetään balettitanssija Minna Tervamäelle. Mittavan uran tehnyt Tervamäki on toiminut Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana ja esiintynyt baletin arvostetuimmissa päärooleissa. Koreografinakin toimiva Tervamäki on esiintynyt Suomen lisäksi lukuisissa rooleissa myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Upean tanssiuran tehnyt Tervamäki eläköityi Kansallisbaletin tähtitanssijan paikalta vuonna 2012, jonka jälkeen hän on tehnyt koreografioita, opettaa tanssia ja luennoi yrityksissä. Tervamäki jatkaa tanssimista edelleen valikoiduissa esityksissä. Raati nosti esiin, että uralla, jonka työvälineenä on oma keho ja huipulle pääsee vain harva, vaaditaan erityisen vankkaa uskoa omaan itseensä ja positiivista luonteenlaatua. Tervamäki on osoittanut, että myönteisen asenteen voimalla tähdetkin ovat saavutettavissa.

Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry yhteistyössä valitsevat vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. Valinnan tarkoituksena on korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana alati muuttuvassa maailmassa ja tuoda esiin sitä, että positiivisella asenteella voi saavuttaa tavoitteensa ja selvitä vastoinkäymisistä. Palkinto on jaettu vuodesta 1993. Idean isä on yrittäjä ja luennoitsija Juhani Töytäri.