Suomalainen Rendel-elokuva keräsi avausviikolla upean katsojamäärän

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi vuoden puhutuimmista kotimaisista elokuvista, Rendel, oli viikonlopun kuudenneksi katsotuin elokuva 2.970 katsojallaan. Viikonloppuna sillä oli vastassa joukko uutuuksia ja vahvoja kotimaisia. Siitä huolimatta paljon keskustelua herättänyt elokuva täytti saleja etenkin Savossa ja Keski-Suomessa.

Ennakkonäytökset mukaan lukien elokuvalla on viikonlopun jälkeen koossa jo yli 4.400 katsojaa, mihin harva independent-elokuva pääsee koko elinkaarensa aikana. Elokuvan levittäjä Miika J. Norvanto Black Lion Picturesista kommentoi tulosta levitysyhtiön historian parhaaksi avaukseksi.

– Olen viikonlopun aikana saanut faneilta kolmatta sataa viestiä, joissa kiitellään ja ylistetään elokuvaa. Yllättäen paljon kehuja on tullut myös naiskatsojilta. Parasta on, että ollaan onnistuttu tekemään tunteita herättävä elokuva. Odotamme tällä hetkellä mielenkiinnolla lukuja myös Saksan elokuvateatterilevityksestä, elokuvan ohjaaja Jesse Haaja kommentoi.

Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 22. syyskuuta. Some-hitistä elokuvaksi kasvaneella kieroutuneella sankaritarinalla on jo kymmeniä tuhansia seuraajia ja trailereita on katsottu parikymmentä miljoonaa kertaa.

Rendeliä esittää Kris Gummerus. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Rami Rusinen, Renne Korppila, Matti Onnismaa, Johnny Vivash, Bianca Bradey, Sheila Shah, Alina Tomnikov, Aake Kalliala sekä Reino Nordin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Pekka Lehtosaari, Miika J. Norvanto sekä Timo Puustinen, ja sen tuottavat Black Lion Pictures, Frozen Flame Pictures, Bad Beaver Productions sekä Haaja & Arwo Design.