Helsinkiläisen lähihoitajan rasistiset kommentit leviävät videoina: ”Otan kaikkein paksuimman neulan”

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suurimmassa videopalvelussa YouTubessa leviää parhaillaan joukko videoita, joissa kuullaan miten Helsingissä lähihoitajana työskentelevä nainen kommentoi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaina olevia maahanmuuttajia erittäin rasistiseen sävyyn.

– Mä oon tossa Myllypurossa töissä. Noita sontaläjiä mä katson viisi päivää viikossa ja kahdeksan tuntia. Mä sanon, että tuolta olis kuule monta tarinaa. Mun asiakkaista on 80 prosenttia niitä. Yksi putki minkä mä otan niin siihen menee 3-5 milliä verta ja se maksaa 800-900 euroa, nainen kertoo videolla.

Lisäksi lähihoitaja viittaa muun muassa insestiin, geenivirheisiin ja alhaiseen älykkyyteen sekä kertoo miten hän kohtelee ulkomaalaisia asiakkaita työssään.

– Sit mä teen sen, että mä en kato ikinä silmiin, vaan mä katon koneeseen ja sanon Kela-kortti, hiha ylös enkä kato. En sano huomenta, enkä tervehdi mitenkään. Ne on sontaa mun jalan alla. Mä näytän sen kaikilla ilmeillä, että sä vitutat mua.

– Vittu niitä vituttaa kun mä piikitän niitä. Mä otan kaikkein paksuimman neulan.

Nainen kertoo videolla myös joutuneensa välikohtaukseen erään maahanmuuttajamiehen kanssa.

– En tiedä pääsenkö vielä oikeuteen, kun yksi vitun imaami hyppii mun silmille.

Asiasta uutisoineen Iltalehden mukaan nainen on työskentellyt Helsingin Myllypuron terveysaseman yhteydessä toimivan HUSLABin laboratoriossa. Valvira on kuitenkin ilmoittanut, ettei nainen ole tällä hetkellä töissä. Nainen kertoo videolla loukkaantuneensa, joten kyse voi olla sairauslomasta. HUSLABin ylilääkäri kertoi Iltalehdelle, että HUSLABissa on nollatoleranssi rasismille ja että tapauksesta tehdään perusteellinen selvitys.