Twitter mullistuu – sallittu merkkimäärä tuplaantuu!

Digi · Tim Isokivi

Twitter on palvelun alusta saakka sallinut korkeintaan 140 merkkin viestit, mutta nyt rajoitus on muuttumassa. Yhteisöpalvelun merkkimäärärajoitus on jatkossa kaksinkertainen osalla käyttäjistä.

Twiittien merkkien maksimimäärä nousee 140 merkistä 280 merkkiin. Muutos tulee kuitenkin alkuun voimaan ainoastaan osalla Twitterin käyttäjistä. Yhteisöpalvelu toivoo käyttäjien twiittaavan enemmän uudistuksen myötä.

– Tämä on pieni muutos, mutta iso uudistus meille. 140 merkkiä oli sattumanvarainen päätös, joka johtui tekstiviestien 160 merkin rajoituksesta, Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey kirjoitti.

Päätökseen johti Twitterin blogin mukaan myös se, että tietyillä kielillä samalla merkkimäärällä voi kirjoittaa käytännössä pidempiä viestejä. Twitterin tutkimuksessa kävi ilmi monien Aasian maiden, kuten Japanin, Korean ja Kiinan kielillä twiitattujen viestien voivan sisältää jopa tuplasti enemmän tietoa kuin esimerkiksi englanniksi krijoitetut twiitit.