Tesla Model 3 -kosketusnäytöstä video verkkoon – näin se toimii

Autot Digi · Stara.fi

Vuosikymmenen ylivoimaisesti odotetuin automalli on Tesla Model 3, joka tulee mullistamaan automarkkinat vielä suuremmin kuin edeltäjänsä Tesla Model S ja Tesla Model X. Nyt sähköauton toimintoja ohjaavasta kosketusnäytöstä on julkaistu verkossa ensimmäinen kattava video.

Videolta selviää muun muassa, että autossa ei ole ainakaan vielä tässä vaiheessa lainkaan perinteistä FM-radiota, vaan musiikkia kuunnellaan digitaalista kautta. Teslan myyntiesitteessä FM-radio on kuitenkin mukana, joten se tultaneen lisäämään valikoimaan ohjelmistopäivityksellä, kuten myös audiosisältöjen streamaus Bluetoothin kautta.

Videolta paljastuu, että auton nopeusmittari sijaitsee 15-tuumaisella kosketusnäytöllä ja esimerkiksi auton tuulilasinpyyhkijöitä ohjataan näytöltä, kuten myös piilossa olevan ilmastoinnin toimintaa ja suuntausta. Video on kuvattu Yhdysvaltojen Austinissa sijaitsevassa Teslan myyntipisteessä, jossa Tesla Model 3 oli tutustuttavana. Luonnollisesti kosketusnäytöstä ohjataan nykyisten mallien tavoin myös navigaattoria, valoja ja auton muita toimintoja.