Tiesikö Google-mainos liikaa sinusta? Nyt voit piilottaa sen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus saattaa tuntua siltä, kuin Google tietäisi sinusta pelottavankin paljon. Tämä ilmenee erityisesti palvelussa näkvissä mainoksissa, jotka on kohdistettu toisinaan käyttäjille liiankin hyvin.

Google mahdollistaa nykyään häiritsevien kolmannen osapuolen mainosten vaimentamisen. Vaimentaessa mainosta palvelu kysyy syytä sille, miksi ilmoituksen haluaa piiloon. Mashable-sivuston mukaan Reddit-käyttäjät ovat huomanneet vaihtoehdoissa yllättävän kohdan.

Käyttäjä voi halutessaan valita syyksi ”Ad knew too much”, eli ”mainos tiesi liikaa”. Mikäli kaupallinen tiedote tuntuu siis tietävän käyttäjän tarpeista ja mielihaluista jo pelottavan hyvin, voi mainoksen halutessaan piilottaa näkyvistä.

Google mahdollistaa myös kolmannen osapuolen mainosten kohdentamisen säätelyn käyttäjilleen. Tämä onnistuu Googlen etusivun yläreunassa olevasta Oma tili -linkin takaa löytyvästä Mainosasetukset-kohdasta.

 

Reddit