Tutkimus: Kasvojen muoto voi paljastaa pettäjän

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kanadalaisen Nipissingin yliopiston tutkijat ovat analysoineet ihmisten seksitottumuksia ja verranneet tuloksia heidän kasvonpiirteisiinsä. Tulosten perusteella tutkijat väittävät, että ihmisen ulkonäkö voi paljastaa uskottomuuden.

Tutkimuksen perusteella leveämmillä kasvonpiirteillä tai laajakokoisemmilla kasvoilla varustetut ihmiset, tai ainakin miehet, pettävät herkemmin kumppaneitaan. Jykevämmät kasvonpiirteet kertovat miesten kohdalla korkeammasta testosteronitasosta, jolloin heidän otaksutaan ajautuvan herkemmin syrjähyppyihin. Tutkimuksen mukaan suurikokoisilla kasvoilla varustetuilla on myös muita korkeampi seksivietti.

Springer Linkin julkaiseman tutkimusraportin mukaan miesten laajemmat kasvot ovat aiemmin kielineet aggressiivisemmasta käyttäytymisestä. Korkeampi testosteronitaso on toisinaan yhdistetty riskien ottamiseen ja parempaan verbaaliseen ja visuaaliseen muistiin.