Varo Netflix-huijausta! Pankkitietoja kalastellaan sähköposteilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa toimivat huijarit lähestyvät ihmisiä usein viesteillä, joilla pyritään kalastelemaan heidän yksityisiä tietojaan. Nyt tietojenkalastelu-huijauksen kohteena ovat suoratoistopalvelu Netflixin käyttäjät.

Suoratoistopalvelun käyttäjät ovat saaneet sähköpostiviestejä, jotka näyttävät olevan peräisin Netflixiltä. Niissä asiakkaille kerrotaan, että heidän tilinsä on poistettu käytöstä. Käyttäjiä kehotetaan päivittämään maksutietonsa.

Asiakkaita saatetaan kehottaa lähettämään luottokorttitietonsa sähköpostilla tai klikkaamalla viestissä olevaa Login Now -linkkiä. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä viesti on peräisin Netflixin sijaan huijareilta.

Viestit on usein allekirjoitettu ”Alkesandarin” nimissä. Mashable-sivuston mukaan suoratoistopalvelun johtokunnassa ei työskentele ketään sen nimistä.

Mahdollisista huijausviesteistä suositellaan tekemään ilmoitus Netflixille. Mikäli viestin linkkiä on sattunut painamaan, suosittelee Netflix vaihtamaan salasanan ja ilmoittamaan pankille pankkitilin saattavan olla uhattuna.