Espanjalaisnainen julistettiin kuolleeksi – haluaa nyt itse kaivaa hautansa auki

Ohhoh! · Tim Isokivi

Espanjan Sevillassa asuvalla naisella on makaaberi ongelma. 53-vuotias Juana Escudero on virallisesti julistettu kuolleeksi siitäkin huolimatta, että kaikki todisteet viittaavat hänen olevan hengissä.

Toukokuussa 2010 Espanjassa kuoli nainen, jolla on täysin sama nimi ja syntymäpäivä kuin Escuderolla. Espanjan sosiaaliturvajärjestelmässä ilmeni vika, jonka ansiosta kumpikin nainen julistettiin kuolleeksi.

Escudero sai tietää karmivasta virheestä myöhemmin ensiavussa. Lääkäri oli paljastanut naiselle hänen olevan merkattu kuolleeksi. Virheen vuoksi nainen ei ole voinut uusia ajokorttiaan tai edes vierailla lääkärin vastaanotolla.

Vaikka Espanjan valtio pitää Escuderoa kuolleena, vaatii pankki naista edelleen maksamaan asuntolainansa. Metro-lehden mukaan virhettä ei ole naisen yrityksistä huolimatta korjattu valtion taholta.

Juana Escudero onkin valmis menemään pitkälle todistaakseen olevansa edelleen hengissä. Nainen on aloittanut adressin hänen nimissään olevan haudan kaivamiseksi. Tarkoituksena on osoittaa DNA-testin avulla, ettei hän ole kuolleeksi julistettu nainen.