BMW tuo markkinoille langattoman laturin – lataa hybridiauton 3,5 tunnissa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Langattomat laturit tekevät murskaavaa tuloaan markkinoille. Nyt saksalainen BMW:n autotehdas on esitellyt keksinnön, jonka avulla myös sähköautoja voi pian ladata langattomasti. Laturi hyödyntää tavallista verkkovirtaa.

BMW:n 530e-sarjan autoa voi ladata langattoman laturin avulla. Auto ajetaan latausalustan päälle, ja verkkovirtaa hyödyntävä laturi täyttää ajoneuvon sähköakun 3,5 tunnissa. Teknologiaa testataan parhaillaan Euroopassa.

BMW suunnittelee langattoman laturin julkaisemista ensi vuoden alussa. Uudenlaista latausjärjestelmää tullaan käyttämään aluksi vain 530e-mallin hybridiautossa. Langattomia latureita tullaan näkemään myöhemmin ensi vuonna myös muissa autotehtaan iPreformance-malleissa, The Verge uutisoi.