Pahimmat krapulat aiheutuvat tästä alkoholijuomasta!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Moni on nostanut baari-illan tunnelmaa tempaisemalla huiviin kipakan shotin tequilaa. Ensin nuolaistaan suola suuhun, sitten kumotaan juoma kurkkuun ja lopulta imaistaan sitruunapalasta mehut päälle. Seuraavana aamuna oksennetaan.

Addictions.com on toteuttanut kyselyn, jossa on tiedusteltu amerikkalaisten alkoholiin liittyviä kokemuksia. 2.148 vastaajan mukaan pahimman krapulan aiheuttaa tequila, kun vastaajista 22,9 prosenttia tunnusti joutuneensa karmeaan kohmeloon kaktusviinan takia.

Toiseksi eniten krapuloista syytettiin vodkaa. Tutkimuksessa ei tiettävästi ole ollut vaihtoehtoina 90-luvulla valmistettua kiljua tai epäonnistunutta kotiviiniä – joista monilla suomalaisilla on ainakin omakohtaisia kokemuksia. Eri alkoholijuomilla saattaa olla kohtuullisina määrinä nautittuna myönteisiä terveysvaikutuksia.

Kerroimme taannoin, että tequilassa käytetyssä agaavessa olevat sokerimolekyylit auttavat elimistöä tuottamaan enemmän osteokalsiinia, mikä puolestaan auttaa kasvattamaan uusia ja paksumpia luita. Lisäksi tequilan on osoitettu auttavan kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä kehoon. Tequilalla on myönteisiä vaikutuksia myös painonpudotuksessa ja uniongelmissa.