Nerokasta! Googlen kuulokkeet kääntävät 40 kieltä lähes reaaliajassa

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Googlen Pixel-älypuhelimen kuulokkeet pystyvät tekemään muutakin kuin toistamaan musiikkia ja puhetta. Ne voivat myös automaattisesti kääntää vierasta kieltä käyttäjän korviin. Pixel Buds -kuulokkeet näyttävät päällisin puolin tavanomaisilta langattomilta kuulokkeilta.

Niiden erikoisuus on kuitenkin jopa 40 eri kielen kääntäminen lähes reaaliajassa.

Ominaisuutta esiteltiin Googlen taannoisessa Pixel 2 -puhelimen lanseeraustilaisuudessa. Tapahtumassa englantia puhuva esittelijä ja ruotsia puhuva esittelijä keskustelivat toistensa kanssa vaivattomasti omilla kielillään.

Quartz-sivuston mukaan käännökset luodaan Googlen tekoälyyn pohjaavissa datakeskuksissa, sillä ne vaativat runsaasti laskentatehoa. Googlen Pixel Buds -kuulokkeet ilmestyvät Yhdysvalloissa myyntiin marraskuun aikana 159 dollarin, eli noin 135 euron hintaan.