Kurpitsamauste johti koulun evakuointiin – viisi henkeä sairaalaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Baltimoressa sijaitsevassa koulussa nähtiin taannoin yllättävä välikohtaus. Koko koulu evakuoitiin ja paikalle saapui suojapukuihin sonnustautuneita viranomaisia – kaikki kurpitsamausteen vuoksi.

Cristo Reyn jesuiittakoulussa ihmeteltiin oppilaitoksen kolmannesta kerroksesta kantautuvaa outoa hajua. Ainakin neljä ihmistä väitti tuntevansa olonsa huonovointiseksi koko ajan voimistuvan hajun vuoksi. Heidät toimitettiin paikalliseen sairaalaan.

Koulu evakuoitiin, ja paikallisen palolaitoksen hazmat-suojapukuihin pukeutunut yksikkö saapui paikalle tutkimaan asiaa. Hajun alkuperä osoittautui kuitenkin vaarattomaksi. Kyseessä oli kurpitsamausteen tuoksuinen ilmanraikastin.

– Todellista vaaraa ei ollut. Silti, parempi katsoa kuin katua, Baltimoren palolaitoksen tiedottaja Roman Clark kuvailee Baltimore Sun -lehdelle.