Sami Hyypiä Suomi-Kroatia -ottelusta: ”Kroatia kikkaili peliareenan Osijekista Rijekaan”

Urheilu · Stara.fi

Suomen kansainvälisesti kirkkaimpiin jalkapallotähtiin lukeutuva Sami Hyypiä odottaa tulevia jalkapallon MM-karsintoja suurella mielenkiinnolla. Hän arvioi tulevia otteluita blogissaan, jossa jalkapallotähti kommentoi muun muassa eri lohkojen näkymiä.

– Parhaissa asemissa ovat Sveitsi, Portugali, Saksa ja Espanja, jotka ovat varmistaneet paikkansa vähintään play-off -otteluihin. Serbia ja Pohjois-Irlanti ovat varmoja kahden parhaan joukkoon selviytyjiä omassa lohkossaan, mutta pistemäärät eivät vielä takaa paikkaa play-off -peleihin, Sami Hyypiä kirjoittaa.

– Reilun viikon sisään saadaan tietää, ketkä ovat mukana Venäjän ja Belgian sekä muiden maanosien karsintojen kautta paikkansa varmistaneiden Brasilian, Iranin, Japanin, Meksikon, Etelä-Korean ja Saudi-Arabian kanssa.

Hyypiän mukaan Saksa voi varmistaa paikkansa kisoissa C-lohkossa saamalla yhdenkin pisteen vierasottelussa Pohjois-Irlantia vastaan.

– Olen varma, että tämän pisteen Yogi Löwin porukka myös ottaa. Saksa on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan ja Pohjois-Irlannin sitkeästä taistelusta huolimatta tuo putki jatkuu. Saksan materiaali on vain yksinkertaisesti niin laaja ja niin vahva, Hyypiä kommentoi.

Suomen ja Kroatian eilisestä ottelusta Hyypiällä oli ennen ottelua omat aavistuksensa.

– Kroatia kikkaili peliareenan Osijekista Rijekaan. Virallinen syy oli kentän huono kunto, mutta veikkaan, että ottelun tärkeys vaikutti tuohon päätökseen. Kroatia haluaa pelata Suomea vastaan parhaalla mahdollisella alustalla. Mudassa heillä olisi voinut olla isojakin vaikeuksia, kuten Kosovoa vastaan. Kroatialle peli on pakkovoitto, Hyypiä kirjoittaa.

Eilinen Suomi-Kroatia -ottelu päättyi lopulta upeasti 1-1 -tasapeliin.