Uutuuslaite laskee ruoan kalorit kymmenessä sekunnissa

Digi Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Ruokien kalorimäärien tarkkailu saattaa helpottua huomattavasti japanilaisen kodinkonevalmistajan uutuustuotteen myötä. Vielä prototyypin asteella olevan laitteen kerrotaan laskevan minkä tahansa aterian kalorit silmänräpäyksessä.

Panasonicin CaloRieco on tavanomaisen mikroaaltouunin kokoinen laite. Ruoka-annos laitetaan sen sisään, ja kymmenen sekuntia myöhemmin CaloRieco on laskenut ruoan sisältämät kalorit. Laite pystyy Mashable-sivuston mukaan jopa erittelemään aterian hiilihydraatti-, rasva- ja proteiinimäärän.

CaloRiecon voi yhdistää myös omaan älypuhelimeen, mikä helpottaa oman ravitsemusprofiilin luontia. Panasonic ei ole toistaiseksi määritellyt tarkemmin, kuinka laite käytännössä laskee ruoan kalorit. CaloRiecoa esitellään käytössä Panasonicin Youtubessa julkaisemalla tuoreella videolla.