Thaimaa kielsi tupakoinnin uimarannoilla – tupakoiville jopa vuoden vankeustuomio

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Tupakointi on ollut viime vuosina länsimaissa kovassa vastatuulessa, kun tupakointikiellot ovat levinneet kaikkiin julkisiin tiloihin. Nyt sama kehitys on käynnissä myös Thaimaassa, jossa tupakointi on päätetty kieltää uimarannoilla ympäri maata

Uimarantojen tupakointikielto astuu voimaan marraskuun alussa. Ensivaiheessa kielto määrätään 20 suositulle uimarannalle. Kielto astuu ensimmäisenä voimaan monilla myös suomalaisten suosimilla rannoilla, joita ovat Mae Pim, Laem Sing, Bang Saen, Cha-am, Khao Takiab, Bo Phut, Haad Sai Ree, Patong, Pattaya, Jomthien, Koh Khai Nok ja Koh Khai Nai. Jatkossa kielto laajennetaan koskemaan kaikkia maan uimarantoja.

Kiellon rikkominen ei ole mikään pieni rike, sillä jatkossa rannoilla tupakoiville voidaan määrätä jopa vuoden vankilatuomio tai 100.000 bahtin sakot. Tähän mennessä turistien suosimien uimarantojen hiekasta on löydetty vuosi vuodelta jopa miljoonia tupakantumppeja, jotka ovat aiheuttaneet vaaraa muun muassa varomattomille pikkulapsille. Phuketin suositulta Patong Beachilta löydettiin kerralla lähes 140.000 tupakantumppia.