Donald Trumpilta raju uhkaus – haluaa perua televisiokanavien toimilupia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on tunnetusti esittänyt julkisuudessa valtavan määrän väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa. Presidentin lausuntoja ja niiden perusteettomia väittämiä esiin tuoneet mediat ovat joutuneet Trumpin silmätikuksi jo vaalikampanjan aikana.

Nyt kiivas sananvaihto presidentin ja medioiden välillä on saanut uuden odottamattoman käänteen. Sivistyneen ja demokraattisen länsimaan tuntee vapaasta mediasta, mutta Trump on nyt vihjannut julkisesti, että hän voi rajoittaa häntä kritisoivien medioiden toimintaa lainsäädännöllä.

Trump ehdotti keskiviikkona julkaisemassaan Twitter-viestissä NBC-televisioyhtiön ja useiden muiden televisiokanavien toimilupien uutta tarkastelua. Presidentti perusti näkemyksensä siihen, että nämä televisioyhtiöt välittävät Yhdysvaltojen kansalaisille valeuutisia. Trump käytti ”valeuutiset”-termiä aktiivisesti jo presidenttikampanjan aikana silloin, kun mediayhtiöt julkaisivat häntä kritisoivia artikkeleita.