Haukilahden vesitornin bileet nousivat otsikoihin maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Espoossa sijaitseva vuonna 1968 valmistunut Haukilahden betoninen vesitorni tunnetaan muun muassa sen yläosassa jo pitkään sijaitsevasta Haikaranpesä-ravintolasta. Nyt Espoon maamerkki on noteerattu yllättäen maailmalla musiikkialan medioissa, sillä vesitornissa järjestetään poikkeuksellinen tapahtuma.

Maailmankuulu musiikkilehti Mixmag uutisoi, että venäläinen DJ-tuottaja Nina Kraviz aikoo järjestää Haukilahden vesitornissa TRIP-technobileet 29. lokakuuta. 1990-luvun technomusiikkiin keskittyvän tapahtuman erikoislaatuisuutta korostaa, että toinen vastaava tilaisuus järjestetään Lontoossa.

Mixmagin mukaan Kraviz on kiertänyt ympäri maailmaa löytääkseen juhlille paikan, ja lopulta hän päätyi myös Espoosssa sijaitsevaan vanhaan vesitorniin. Juhlat alkavat kello 18.00 ja jatkot juhlitaan Mixmagin mukaan Ääniwalli-klubilla. Lippuja tilaisuuteen myydään vain 150 kappaletta.

Espoossa järjestettävä tapahtuma ei suinkaan ole ensimmäinen tornissa järjestetty technomusiikin tapahtuma, sillä esimerkiksi Tampereen Näsinneulassa järjestettiin jo kymmenen vuotta sitten, tammikuussa 1998, The Tower -reivit 124 metrin korkeudessa Särkänniemen ja Tampereen kattojen yllä. Tuolloin musiikista vastasivat muun muassa saksalainen DJ B-Phase, venäläinen DJ Lena Popova ja suomalaiset DJ Karri, DJ Haba, DJ Ace B, DJ Pete G, DJ Olli ja DJ Sane.