Näin kauan lankutusasennossa tulisi pysyä – onnistuuko sinulta?

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lankutuksen idea on yksinkertainen. Treenaajan tulee asettaa itsensä oikeanlaiseen lankutusasentoon käsien ja jalkaterien varaan ja pysytellä keskivartalon lihaksia käyttämällä suorassa lankkuasennossa irti maasta. Moni yrittää lankuttaa mahdollisimman pitkään, mutta ammattilaisten mukaan lankutuksen teho ei perustukaan liikkeen kestoon.

Kunto-ohjaaja Doug Sklar kertoi Women’s Health -sivustolle, että lankutuksen optimaalisin pituus on 60 sekuntia. Minuutin mittainen pito tulisi tehdä kolme kertaa pienten lepotaukojen kera. Mikäli minuutin kestävän lankutusasennon pitäminen tuntuu helpolta, asentoa voi varioida muilla tavoin kuin lisäämällä pidon pituutta.

Tavallisen lankutusasennon lisäksi liikkeeseen voi lisätä haastetta nostamalla jalkoja vuorotellen ylös kattoa kohti tai tekemällä jalan nostoja sivulle päin. Lisää haastetta pitoon saa myös nostamalla vuorotellen esimerkiksi toisen käden suoraksi eteen tai lisäämällä painoa selän päälle.

#abtober lets get #planking #abs

A post shared by Personal Trainer Tracey (@bestbodyprojectpt) on