Game Of Thronesin tunnari soitettiin korealaisella perinnesoittimella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jos puhutaan soittelijoista, muusikoista ja supertalenteista, menee korealainen Luna Lee suvereenisti supertalenttien kastiin. Neitokainen soittaa 12-kielisellä Korean kansallissoittimella lähes mitä vain, ja tällä kertaa musisoinnin kohteeksi on valikoitunut suosikkitelevisiosarja Game Of Thronesin tunnari.

Lunan hyppysissä soiva gayageum on Suomen kansallissoittimen kanteleen kaltainen, puusta valmistettu kielisoitin. Muusikko näppäilee soitinta taustamusiikin tahdissa niin taitavasti, että hän lienee harjoitellut soittamista useamman vuoden ajan. Nainen pääsee esiintymään Marylandiin Yhdysvaltoihin korealaisille festivaaleille.

Maailman suosituimpien televisiosarjojen joukkoon noussut Game of Thrones on nykyisin jo varsinainen ilmiö, joka nostattaa tunteita juonenkäänteillään sekä televisioiden ääressä että kotien ulkopuolella. Sarja perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan.