Kevytavokado lanseerattiin – 30 prosenttia vähemmän rasvaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hedelmät ja kasvikset ovat jo sellaisenaan niin terveellisiä, ettei niistä tarvitse tehdä erillisiä kevytversioita. Nyt eräs espanjalainen yhtiö väittää kuitenkin kehitelleensä niin kutsutun dieettiversion suositusta avokadosta.

Isla Bonitan Avocado Light -hedelmän kerrotaan sisältävän 30 prosenttia tavanomaista avokadoa vähemmän rasvaa. Hedelmän väitetään jopa kypsyvän nopeammin mutta pilaantuvan hitaammin kuin normaalin avokadon.

Avocado Light -hedelmää tullaan Grub Street -sivuston mukaan esittelemään myöhemmin tässä kuussa Madridissa järjestettävillä messuilla. Toistaiseksi yhtiön tarkoituksena on tuoda hedelmä myyntiin vain Espanjassa.

Vaikka perinteinen avokado sisältää useita muita hedelmiä enemmän rasvaa, ovat ne suurimmaksi osaksi pehmeitä, tyydyttämättömiä ja niin kutsuttuja hyviä rasvoja. Avokado muun muassa auttaa alentamaan kolsterolia ja tasaamaan verensokeria.