Tutkimus vahvisti: Naiset haluavat seksiä väsyneinäkin – miehet eivät

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naimisissa olevien pariskuntien kohdalla yleinen olettamus on se, että mikäli seksiä ei ole tarpeeksi, se johtuu naisen haluttomuudesta. Nyt tutkimus on kuitenkin osoittanut tämän käsityksen täysin vääräksi.

Yalen yliopisto tutki hyönteisten avulla miesten ja naisten välisiä eroja kiihottumisen ja nukkumisen suhteen. Banaanikärpäsillä tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että koiras kieltäytyi parittelusta aina kun se oli väsynyt. Väsymyksellä ei ollut kuitenkaan mitään vaikutusta naaraaseen, joka oli aina valmis parittelemaan kun koiras halusi.

Tutkimusta johtanut Michael Nitabach perusteli tuloksia sillä, että naisella on alkukantainen tarve ja halu tulla hedelmöitetyksi, minkä vuoksi naaraskärpäsetkään eivät kieltäytyneet parittelusta väsyneinä. Daily Mail -sivuston mukaan on myös tutkittu, että kiihottuneilla miehillä on vaikeuksia nukahtaa, mutta naiset nukkuvat kiihottuneina jopa enemmän kuin normaalisti.