Hengenlähtö senttien päässä – tästä syystä heijastinta täytyy käyttää

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tuttu fraasi sanoo, että heijastin on halpa henkivakuutus. Pimeällä vuodenajalla ihmisten tulee käyttää turvallisuutta parantavia heijastimia näkyvästi. Valitettavasti kaduilla näkee paljon kulkijoita, joiden heijastimet on jäänyt kotiin.

Yhdysvalloissa on kiellettyä kävellä aidatuilla moottoriteillä. Eräs jalankulkija ei tätä kuitenkaan tajunnut, vaan lähti pimeällä hortoilemaan valtaväylälle. Nettiin videon ladannut mies on kuvannut kojelautakameralla, kuinka näkymätön tummiin pukeutunut jalankulkija on pimeällä.

Yleisenä suosituksena on, että tavallinen heijastin roikkuu vapaasti vaatetuksessa tai kassissa noin puolen metrin korkeudella maasta. Mikäli käyttää kiinteää heijastinta, tulisi sen näkyä joka suunnasta. Heijastimen avulla autoilija olisi nähnyt jalankulkijan useiden metrien päästä.