Raju virus leviää Facebookissa – varo tällaista yksityisviestiä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook on otollinen alusta myös erilaisille huijauksille. Parhaillaan suomalaisten käyttäjien keskuudessa leviää vauhdikkaasti virus, joka käyttää yksityisviestejä uusien uhrien löytämiseen.

Tänään useat Staran lukijat ovat ilmoittaneet joutuneensa viruksen uhriksi klikattuaan yksityisviestinä tullutta YouTube-linkkiä. Klikkauksen jälkeen uhri ohjautuu kuitenkin aivan muualle YouTubeen. Samalla huijaussivun avulla käyttäjätilin käyttöoikeudet päätyvät huijareille viruksen levittämiseksi uhrin kavereille.

Kynnys klikkaukseen on ollut poikkeuksellisen matala, koska viesteissä on ollut mukana käyttäjien nimiä. Facebookissa on parhaillaan runsaasti päivityksiä, joissa käyttäjät varoittavat avaamasta heiltä tulleita epäilyttävän näköisiä yksityisviestien linkkejä. Sama varotoimi on nyt paikallaan kaikille Facebook-käyttäjille.