Poliisi varoittaa seksikumppaneita – rikosepäilty levittänyt HIV-virusta

Ohhoh! · Stara.fi

Oulun poliisilaitoksella on parhaillaan tutkinnassa kaksi syyskuussa 2017 Raahessa tapahtunutta henkirikosta. Nyt poliisi tiedottaa teoista epäillyt ja vangittuna tällä hetkellä olevan Tuomas Kangasniemen olevan HIV-positiivinen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että Tuomas Kangasniemi, entinen Tuomas Viirelä, on ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä, eikä ole kertonut seksikumppanilleen sairastamastaan tartuntataudista. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisi julkaisi Kangasniemen kuvan, koska epäilee seksikumppaneita olevan muitakin. Viranomaiset pyytävät vuosina 2016 – 2017 Kangasniemen kanssa sukupuoliyhteydessä olleita ottamaan yhteyttä poliisiin numeroon 029 541 6194.

– On tärkeää, että mahdolliset seksikumppanit ilmoittautuvat poliisille sekä menevät hiv-testiin. He saattavat tietämättään kantaa hi-virusta ja tästä syystä olla hengenvaarassa. He voivat myös tietämättään tartuttaa virusta, Oulun poliisista kerrotaan.