Oletko tulossa kipeäksi? Yksi asia parantaa vastustuskykyä tehokkaasti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Nukkumisen ja levon merkitystä ihmisen elimistölle ei voi vähätellä. Nyt on toteutettu tutkimus, jonka mukaan ainoastaan viisi-kuusi tuntia yössä nukkuvat henkilöt sairastuvat neljä kertaa todennäköisemmin flunssaan kuin yli seitsemän tuntia yössä koisaavat.

Toisin sanoen uni parantaa vastustuskykyä. Sleep-sivustolla julkaistu tutkimustulos kertoo, että mitä levänneempi ihmisen keho on, sitä paremmin se taistelee viruksia ja tulehduksia vastaan. Vähintään seitsemän tuntia yössä nukkuvat ihmiset pysyvät muita todennäköisemmin terveenä.

Kuten lastenlaulussakin lauletaan, uni paras lääke on. Univaje hidastaa aineenvaihduntaa ja heikentää aivojen toimintaa. Keho palautuu nukkumisen aikana, joten siksi unen vaaliminen on erittäin tärkeää kaikille ihmisille.