Ryhmäseksitutkija väitteli tohtoriksi – paljasti kimppakivan trendit

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Brittiläinen sosiologi Ryan Scoats työskentelee tällä hetkellä Birmingham Cityn yliopistossa tutkijana. Mies hankki akateemisen tohtorintutkinnon tutkimalla nuorten seksitrendejä. Hän erikoistui etenkin kolmen kimpan tutkimiseen.

Ryan Scoats on julkaissut havainnoistaan raportin nimeltään: ”I Don’t Mind Watching Him Cum”, joissa kerrotaan nuorten ihmisten seksitrendeistä tarkemmin. Scoatin tekemien tutkimusten mukaan kolmannes miehistä kokeilee ryhmäseksiä viimeistään ollessaan toisella vuosikurssilla korkeakouluopinnoissaan. Suurinosa sessioista on kahden naisen ja yhden miehen välisiä.

Nykyisin miehet ovat kuitenkin entisaikoja suostuvaisempia myös ryhmäseksiin, jossa on kaksi miestä ja yksi nainen. Syynä on homofobian vähentyminen ja avoimuuden lisääntyminen. Mikäli miehet harrastavat kimppakivaa toisen miehen ja yhden naisen kanssa, haluavat he yleensä toisen miehen olevan heidän kaverinsa.

Naiset eivät ole yhtä innostuneita ryhmäseksistä kuin miehet, sillä he kokevat helpommin esineellistyvänsä session aikana. Scoats suosittelee perustavanlaatuista keskustelua ennen ryhmäseksin harjoittamista, sillä tarkoituksenahan on vain tuottaa nautintoa ja hyvää oloa, eikä paineita tai ahdistusta. Hänen mukaansa kolmen kimppa on seksiä siinä missä perinteinenkin yhdyntä.