Kaikkien aikojen hurjin huvipuistolaite? Maailmanpyörä ja vesiliukumäki yhdistettiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huvipuistoihin kehitellään jatkuvasti hurjempia laitteita, joiden tarkoituksena on tarjota perinteisiä vuoristoratoja ja muita vempeleitä rajumpia elämyksiä. Yksi tällaisista on saksalaisen huvipuistolaitteisiin erikoistuneen yrityksen tuore Slidewheel.

Wiegand-Maelzerin uutuuslaite yhdistelee maailmanpyörää ja vesiliukumäkeä. Käytännössä kyse on ympyrän muotoisesta putkistosta, joka liikkuu akselinsa ympäri maailmanpyörän tapaan. Gizmodo-sivuston mukaan laitteen sisällä matkataan lauttalla, jonka nopeus yltää laitteen pyöriessä 40 kilometrin tuntivauhtiin.

Wiegand-Maelzerin mukaan Slidewheel on jo herättänyt kiinnostusta lukuisissa huvipuistoissa ympäri maailmaa. On siis mahdollista, että hurjia kokemuksia kaipaavat pääsevät kokeilemaan vesiliukumäen ja maailmanpyörän välimuotoa jo lähivuosina.