Ukrainalaiset haluavat emojin borssikeitolle – mikä kuvastaisi suomalaista ruokaa?

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Ruokia esittävät emoji-symbolit ovat puhututtaneet tällä viikolla sosiaalisessa mediassa. Kohua herättivät erityisesti Applen ja Googlen hampurilaista esittävien emojien erot ja se, mikä on oikeaoppinen tapa kasata burgeri.

Nyt Ukrainan virallisella Twitter-tilillä on puolestaan aloitettu kampanja, jossa borssikeitolle vaaditaan omaa emojia. Tilillä julkaistussa kuvassa paljastetaan, miltä slaavilaisen keittiön suosittua punajuurikeittoa esittävä emoji-symboli voisi näyttää.

– Viime aikoina on käyty tärkeää keskustelua emojiburgereista. Haluamme mennä pidemmälle: Google ja Apple, on aika lanseerata borssiemoji!, twiitissä luki.

Borssikeiton tarkka alkuperä on hämärän peitossa. Monet ruokahistorijoitsijat uskovat sen kuitenkin olevan peräisin juurikin Ukrainasta.

Aika tulee näyttämään, käynnistääkö ehdotus borssikeittoemojista myös laajemman keskustelun siitä, pitäisikö muidenkin maiden tunnettujen ruokalajien saada omat emojit. Ehkäpä pian suomalaista ruokakulttuuria kuvaamaan aletaan vaatia esimerkiksi karjalanpiirakkaa, poronkäristystä tai mämmiä esittävää emoji-symbolia.