Suomalaisyhtiön Glöet-glögiskumpalle kansainvälinen palkinto

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1969 perustettu The International Wine & Spirit Competition on vuosittain järjestettävä viinien maailmanmestaruuskilpailu, johon osallistuu viinejä yli 80 maasta. Marraskuussa Lontoossa juhlitaan suomalaisten innovoimaa ja Espanjassa valmistettua Glöet-glögiskumppaa, joka palkitaan kilpailussa hopeamitalilla.

Glöet

– Onhan tämä nyt huikeaa! Kun jouluna 2012 testailimme ja maistelimme omatekoista glögiskumppa-sekoitusta kotona ja mietimme miksi kukaan ei ole tehnyt tästä tuotetta, ei olisi voinut kuvitella, että Glöet voittaa palkinnon alan arvotetuimmassa viinikilpailussa, iloitsee Anette Raunio.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen yritys voittaa palkinnon alan arvostetuimmassa kilpailussa viini- tai kuohuviinikategoriassa. Palkinto on loistava apu myyntityössä uusien maiden valloittamiseksi, päättää Glöetiä valmistavan suomalaisen startup-yrityksen perustaja, Juha-Matti Raunio.

Kahden joulun ajan myynnissä ollut Glöet saa makunsa joulun mausteista, eli kanelista, neilikasta, appelsiinista, inkivääristä, vaniljasta ja sitruunasta. Tuote jäähdytetään kylmäksi ja se sopii tarjottavaksi seurustelujuomana, tervetuliaismaljana ja pikkusuolaisen tarjottavan tai joulun jälkiruokien kanssa. Glöet on Suomen lisäksi myynnissä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Saksassa, Itävallassa, Englannissa sekä Luxembourgissa.