Hurja muodonmuutos – mies laihdutti 100 kiloa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Atlantalainen Luis Trigo on aina ollut luokkansa ja jalkapallojoukkueensa suurikokoisin. Mies lihoi vuosi vuodelta lisää, kunnes vaaka näytti 181,5 kiloa. Kuusi vuotta sitten alkoi elämänmuutos, joka on luonut hänelle jopa uuden työn. Luis Trigo eli hyvin samankaltaista elämää kuin suurin osa liikalihavista ihmisistä maailmassa.

Mies söi epäterveellisesti ja liikkui liian vähän. Hän oppi ruokailutapansa kotona, jossa syötiin tavallisen amerikkalaisperheen tavoin runsaasti hiilihydraatteja pikaruokaloissa vieraillen. Tavat jatkuivat myös omilleen muuttamisen jälkeen. Pian alkoivat terveysongelmat, vaikka mies oli vasta opiskeluikäinen.

Hän kertoo Men’s Healthille syöneensä aamupalaksi sokeripitoisia muroja mehulasillisen kera. Lounas oli halpaa ja prosessoitua ruokaa, yleensä pikaruokalan ajokaistalta ostettuna.

Illallinen sisälsi päivittäin lähes kaikkea muuta paitsi vihanneksia. Luis Trigo tajusi huonot elämäntapansa vasta lääkärin vastaanotolla käytyään. Ennen laihdutusurakkaa miehen piti kuitenkin saada mieli ja tunne-elämä kuntoon.

Mies muutti ruokavalionsa kertaheitolla hylkäämällä nopeat hiilihydraatit. Hän panosti ruoan terveellisyyteen ja lisäsi myös liikunnan päiväohjelmaansa. Luis Trigo aloitti liikunnan kävelemällä kotinsa edessä kulkeneella tiellä. Kun hän pystyi kävelemään koko naapuruston ympäri, osti hän ensimmäistä kertaa elämässään kuntosalijäsenyyden. Hän irtisanoutui töistä ja keskittyi terveyden parantamiseen täysipäiväisesti.

Nykyisin 31-vuotias Luis Trigo juoksee noin 30 kilometriä viikoittain, käy kuntosalilla ja on laihduttanut sata kiloa painostaan. Hän on ylpeä saavutuksestaan, mutta ennen kaikkea keho ja mieli ovat terveitä ja hyvinvoivia. Hänen mukaansa ihmisen on oltava rehellinen itselleen siitä, että minkälaiseksi olonsa tuntee. Tekosyyt yleensä pahentavat vain tilannetta. Itselleen pitää olla myös armollinen, mutta sinnikkyys palkitaan aina loppupeleissä.

It's #flashbackfriday from your former 400lb savage, still adding muscle and working out… as a matter of fact, this morning I obliterated arms and fasted cardio after! I didn't just stop at losing the weight and being healthy like the second photo, I kept pushing and growing. I want you all going into this wonderful weekend remembering that discipline doesn't end on Friday; finish the week strong! It's not a bad thing, conquer your primal urges and celebrate true freedom. Enjoy this wonderful day and God bless the grind! #wls #weightloss #bodytransformation #trainer #fitfam #fitness #weightlossjourney #fatloss #workout #muscle #fit #motivation #inspire #fattofit #transformation #igfitness #weightlosstransformation #igfitfam #handsome #igfit #healthy #bodybuilding #wlscommunity #selfhelp #inspiration #shredded #nutrition

A post shared by Luis Trigo (@savageresolve) on

Happy #flashbackfriday… or #flexfriday? 🤔 Always be the wolf climbing the mountain is what I tell my clients. Never be satisfied, your potential is waiting. I've continued to add mass since last year and cannot wait to post more photos after I get down under 12% bodyfat. Remember, patience, build your body, mind and soul. Perseverance is strengthened through practice. Be honest with yourselves… it's the first step towards greatness. Have a great Friday and conquer the weekend! #wls #weightloss #bodytransformation #trainer #fitfam #fitness #weightlossjourney #fatloss #workout #muscle #fit #motivation #inspire #fattofit #transformation #igfitness #weightlosstransformation #igfitfam #handsome #igfit #healthy #bodybuilding #wlscommunity #selfhelp #inspiration #shredded #nutrition

A post shared by Luis Trigo (@savageresolve) on

In the spirit of #throwbackthursday, I always look back upon old photos when I was near or at my heaviest(400 pounds)… to remind myself where I came from. There's no turning back after my 245 pound loss. That man is dead and gone, but it's humbling to remind oneself that merely years ago… you were knocking on death's door, emotionally hitting rock bottom. A hopeful reminder to all the people struggling out there… it's never too late to make a change towards a healthier life. Your family, your loved ones and most importantly you deserve it. Be the person you were destined to be by shifting your mental state into necessity instead of indulgence. Never. Stop. Grinding. #wls #weightloss #bodytransformation #trainer #fitfam #fitness #weightlossjourney #fatloss #workout #muscle #fit #motivation #inspire #fattofit #transformation #igfitness #weightlosstransformation #igfitfam #handsome #igfit #healthy #bodybuilding #wlscommunity #selfhelp #inspiration #shredded #nutrition

A post shared by Luis Trigo (@savageresolve) on