Hurja muodonmuutos – mies laihdutti 100 kiloa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Atlantalainen Luis Trigo on aina ollut luokkansa ja jalkapallojoukkueensa suurikokoisin. Mies lihoi vuosi vuodelta lisää, kunnes vaaka näytti 181,5 kiloa. Kuusi vuotta sitten alkoi elämänmuutos, joka on luonut hänelle jopa uuden työn. Luis Trigo eli hyvin samankaltaista elämää kuin suurin osa liikalihavista ihmisistä maailmassa.

Mies söi epäterveellisesti ja liikkui liian vähän. Hän oppi ruokailutapansa kotona, jossa syötiin tavallisen amerikkalaisperheen tavoin runsaasti hiilihydraatteja pikaruokaloissa vieraillen. Tavat jatkuivat myös omilleen muuttamisen jälkeen. Pian alkoivat terveysongelmat, vaikka mies oli vasta opiskeluikäinen.

Hän kertoo Men’s Healthille syöneensä aamupalaksi sokeripitoisia muroja mehulasillisen kera. Lounas oli halpaa ja prosessoitua ruokaa, yleensä pikaruokalan ajokaistalta ostettuna.

Illallinen sisälsi päivittäin lähes kaikkea muuta paitsi vihanneksia. Luis Trigo tajusi huonot elämäntapansa vasta lääkärin vastaanotolla käytyään. Ennen laihdutusurakkaa miehen piti kuitenkin saada mieli ja tunne-elämä kuntoon.

Mies muutti ruokavalionsa kertaheitolla hylkäämällä nopeat hiilihydraatit. Hän panosti ruoan terveellisyyteen ja lisäsi myös liikunnan päiväohjelmaansa. Luis Trigo aloitti liikunnan kävelemällä kotinsa edessä kulkeneella tiellä. Kun hän pystyi kävelemään koko naapuruston ympäri, osti hän ensimmäistä kertaa elämässään kuntosalijäsenyyden. Hän irtisanoutui töistä ja keskittyi terveyden parantamiseen täysipäiväisesti.

Nykyisin 31-vuotias Luis Trigo juoksee noin 30 kilometriä viikoittain, käy kuntosalilla ja on laihduttanut sata kiloa painostaan. Hän on ylpeä saavutuksestaan, mutta ennen kaikkea keho ja mieli ovat terveitä ja hyvinvoivia. Hänen mukaansa ihmisen on oltava rehellinen itselleen siitä, että minkälaiseksi olonsa tuntee. Tekosyyt yleensä pahentavat vain tilannetta. Itselleen pitää olla myös armollinen, mutta sinnikkyys palkitaan aina loppupeleissä.

https://www.instagram.com/p/BawNXyBBF6x/

https://www.instagram.com/p/BbCNvJwhDeP/?taken-by=savageresolve

https://www.instagram.com/p/BaJ0_bKh8IN/?taken-by=savageresolve