iPhone X:n kasvontunnistusta huijattiin

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen tuoreessa iPhone X -älypuhelimessa sormenjälkitunnistuksen korvaa kasvot tunnistava Face ID -ominaisuus. Yhtiö väitti, että tekniikan huijaamisen mahdollisuus olisi yksi miljoonasta.

Nyt vietnamilainen turvallisuusalan yritys Bkav väittää ohittaneensa Face ID -tunnistuksen naamarin avulla. Noin 130 euron hintaiseksi tullut maski luotiin 3D-tulostimen, maskeerauksen, paperille tulostettujen kuvien ja käsin muovatun silikonin avulla.

– Apple vaikuttaa luottavan liikaa Face ID:n tekoälyyn. Tarvitsimme ainoastaan puolet kasvoista luodaksemme maskin. Se oli vielä yksinkertaisempaa kuin olimme kuvitelleet, Bkavin blogissa kirjoitetaan.

Muut turvallisuusalan asiantuntijat eivät ole vielä todistaneet Bkavin väitteitä todeksi. Wired-lehden mukaan yhtiö on kuitenkin aikaisemminkin onnistunut huijaamaan eri valmistajien laitteiden kasvontunnistustekniikkaa. Esimerkiksi Toshiban, Lenovon ja Asusin tietokoneita he huijasivat pelkän paperille tulostetun kasvokuvan avulla.