Liian hyvä orgasmi saattaa sokeuttaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanha kansa väitti masturboimisen johtavan muun muassa sokeuteen. Nykyään perättömänä pidettävän uskomuksen takana saattaa kuitenkin olla yllättävää perää, sillä orgasmi voi joissain tapauksissa johtaa väliaikaisiin näköhäiriöihin.

Iso-Britannian Southhamptonissa asuva mies joutui vuonna 2014 sairaalaan huomattuaan näkönsä kadonneen vasemmasta silmästään. 29-vuotias mies paljasti lääkärille harrastaneensa edellisenä iltana seksiä.

Kävi ilmi, että sokeutumisen oli aiheuttanut liian voimakas orgasmi. Se oli aiheuttanut paineen kasvamisesta johtuneen verenpurkauksen miehen vasemmassa silmässä.

– Hengityksen pidättäminen orgasmin lykkäämiseksi saattaa aiheuttaa nopeaa paineen nousua verkkokalvon verisuonessa. Tämä voi johtaa suonen repeämiseen ja verenvuotoon silmässä, tapausraportissa kuvailtiin.

Revenneestä suonesta vuotanut veri oli peittänyt miehen näkökentän. The Sun -lehden mukaan sokeutuminen oli miehen onneksi kuitenkin vain väliaikaista.